ukenru
viyskova-prokuratura-vkhoditime-do-skladu-gpu-a-ne-minoboroni-chumak

Військова прокуратура входитиме до складу ГПУ, а не Міноборони - Чумак

 • 13471 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Військова прокуратура України входитиме до складу Генеральної прокуратури, а не Міністерства оборони. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству Міноборони АрміяInform розповів заступник Генерального прокурора - Головний військовий прокурор Віктор Чумак, передає УНН.

"Військових прокурорів вже виводять з-під підпорядкування Міноборони. І абсолютно точно вже не діятиме прокурорський "призов" через військове відомство. Ці люди будуть цивільними і повністю перейдуть у підпорядкування Генеральному прокурору. Військова прокуратура входитиме до складу Генпрокуратури, а не Міноборони", - зазначив Чумак.

За його словами, всі види забезпечення прокурори теж отримуватимуть за місцем роботи.

"Дедлайном стануть відповідні накази Генпрокурора про ліквідацію спочатку Головної військової прокуратури і створення Головної спеціалізованої прокуратури, а потім – про ліквідацію прокуратур регіонів і створення на їхньому рівні спецпрокуратур. Завершиться процес формуванням спеціалізованих прокуратур гарнізонів. Причому ми проаналізуємо, де в них є потреба, а де – ні", - зазначив Чумак.

Нагадаємо, Головною військовою прокуратурою виявлено факти, які свідчать про завдання працівниками Міністерства оборони України 173 млн грн збитків.

Українські Національні Новини

Політика