ukenru
viyska-rf-vikoristovuyut-referendum-dlya-mobilizatsiyi-cholovikiv-z-okupovanikh-teritoriy-gayday

Війська рф використовують "референдум" для мобілізації чоловіків із захоплених територій – Гайдай

 • 211804 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Російські війська використовують псевдореферендум на тимчасово захоплених українських територіях для мобілізації чоловіків на війну проти України. Про це в ефірі телеканалу Freeдом повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає УНН.

Деталі

"Якщо ми говоримо про (мобілізацію, – ред.) чоловіків, то це просто аксіома. Когось можуть знайти, спіймати, витягнути із квартири, власне кажучи, користуються цим референдумом навіть для мобілізації. Поквартирний обхід – це теж певна можливість знайти ще когось, хто ховається в будинку або у квартирі з чоловіків. Тому, дійсно, йде тотальна мобілізація. Зовсім вже ніхто не дивиться ні на вік, ні на стан здоров'я, ні навіть на сімейну ситуацію", – розповів очільник Луганської ОВА.

Гайдай, коментуючи "часткову мобілізацію" у рф, наголосив, що коли ситуація на фронті з російської сторони загостриться, виникне "сильніша ескалація в плані мобілізації".

"Можливе оголошення війни у ​​відкриту, і тоді, на жаль, можуть використовувати жорсткіші методи. Хочу сказати, що ця мобілізація, так звана "часткова", – насправді повномасштабна. Є величезна кількість відео, які свідчать, що насправді забирають всіх підряд чоловіків на різних територіях російської федерації. Вона (мобілізація, – ред.) особливо не змінить становище на фронті, оскільки підготувати солдат за 2-4 тижні неможливо. Це в прямому сенсі гарматне м'ясо", – сказав він.

Нагадаємо

21 вересня російський диктатор володимир путін оголосив у росії "часткову мобілізацію".

За даними британської розвідки, перші мобілізовані росіяни почали прибувати на військові бази.

Українські Національні Новини

Війна