ukenru
viyna-u-pryamomu-efiri-matime-kritichni-naslidki-dlya-psikhologichnogo-stanu-ministr

Війна "у прямому ефірі" матиме критичні наслідки для психологічного стану - міністр

 • 366454 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Війна "в прямому ефірі" матиме критичні наслідки для психологічного здоров’я українців. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише УНН.

Цитата

«Сьогодні ми бачимо новий фактор психологічного стану, і з ним доведеться працювати протягом десятиліть після війни. До цього фактору додається велика інформатизація. Майже у прямому ефірі ми спостерігаємо за ходом війни», - сказав міністр охорони здоров’я.

Міністр додав, що саме «відкритість» війни матиме критичні наслідки для психологічного здоров’я.

Деталі

За словами Ляшка, наразі 600 сімейних лікарів пройшли курси ВООЗ по системі психологічної допомоги. Впродовж наступного року ще 3 тисяч пройдуть такі навчання, а до кінця 2024 – 10 тисяч фахівців. Це не означає, що кожен сімейний лікар має закінчити такі курси, але такі спеціалісти повинні бути у кожному закладі.

Доповнення

ВООЗ попередила, що для багатьох жителів України, які постраждали від війни, майбутня зима може стати вкрай суворою.

Зокрема, там зауважили, що можуть загостритися проблеми з психічним здоров'ям. За даними ВООЗ, наразі майже 10 мільйонів людей потенційно схильні до ризику психічних розладів, таких як гострий стрес, тривога, депресія, вживання психоактивних речовин і посттравматичний стресовий розлад. Цю оцінку було зроблено до ескалації бойових дій з 10 жовтня.

Українські Національні Новини

Здоров'я