viyizd-za-kordon-viyskovozobovyazanikh-analitiki-pidrakhuvali-kilkist-dozvoliv-za-rik

Виїзд за кордон військовозобов'язаних: аналітики підрахували кількість дозволів за рік

 • 751681 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. За рік війни в Україні було видано більше ніж 1,2 млн дозволів виїзду за кордон через систему "Шлях". Більшість з цих дозволів – 86,6% – повʼязані з бізнесом. Про це повідомив моніторинговий сервіс Опендатабот, передає УНН.

Деталі

Аналітики зазначають, що від моменту введення воєнного стану в лютому 2022 року держава суттєво «лімітувала» виїзд за кордон чоловіків призовного віку та решти категорій воєннозобов’язаних. Для виїзду за кордон потрібно потрапити до системи "Шлях", звернувшись до Мінінфраструктури або обласної військової адміністрації.

Станом на початок березня 2023 року в системі "Шлях", як повідомляється, було видано більше ніж 1,27 млн дозволів на виїзд. Переважна більшість стосується виїздів у бізнес-справах – близько 1,1 млн дозволів. Лише 170 тис. дозволів – для здійснення гуманітарних місій.

Більше ніж третина дозволів для бізнесу – близько 400 тис. – були видані з листопада минулого року до лютого 2023 включно. Що стосується виїздів “по гуманітарку”, то таких дозволів видавалося 70 тис. протягом останніх трьох з половиною місяців.

В Опендатабот вказують, що наразі система видачі дозволів на виїзд за кордон не є достатньо прозорою. Так, наприклад, відсутня інформація щодо кількості людей, які порушили терміни перебування поза межами України та досі не повернулися. Поки цієї інформації немає. Особливу категорію для виїзду становлять спортсмени та діячі культури, їх особливий статус нерідко призводить до скандалів.

Нагадаємо

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що на найближчому засіданні Ставки Головнокомандувача розглянуть питання дозволів для виїзду чоловіків за кордон.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Через вплив війни областям виділили 10,2 млрд грн підтримки

     • 812750 переглядiв

    Частину Києва перевели на стабілізаційні відключення світла

     • 1232020 переглядiв