viviz-smittya-pid-chas-voyennogo-stanu-uryad-zatverdiv-noviy-poryadok-upravlinnya-vidkhodami

Вивіз сміття під час воєнного стану: Уряд затвердив новий порядок управління відходами

 • 949948 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив новий порядок управління відходами під час військово стану. Це стосується відходів в зонах активних бойових дій та під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пише УНН, повідомляє Держекоінспекція.

Деталі

Рішення щодо знищення відходів має на меті покращення ситуації на тих територіях, де можливість вивозу сміття обмежена. Згідно з повідомленням, у разі, коли вивезення сміття ускладняється або унеможливлюється через активні бойові дії, зруйновану комунальну техніку та заміновані дороги та сміттєві полігони, відходи будуть збирати у місцях тимчасового зберігання.

Організовувати такі місця мають військові адміністрації. Якщо вивезення зовсім неможливе, пропонується організувати майданчики тимчасового зберігання відходів на прибудинкових територіях, територіях загального користування, підприємствах, установах та інших місцях.

На присадибних, дачних і садових ділянках сміття збиратимуть роздільно, сортуючи за видами, та зберігатимуть, поки їх не заберуть комунальники або ж  військові адміністрації приймуть окреме рішення.

Додатково

На ситуацію з побутовими відходами Уряд звернув увагу після підриву Каховської ГЕС, коли великий потік води змив тисячі тонн відходів і завдав значних збитків. Масштабне очищення населених пунктів заплановано після падіння рівня води, його проведуть  згідно з ухваленим порядком.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У російському курську нічна “бавовна”

     • 1835703 переглядiв

    На Херсонщині тракторист підірвався на вибухівці

     • 679848 переглядiв