viverzhennya-vulkanu-v-islandiyi-vlada-zanepokoyena-nakopichennyam-toksichnikh-gaziv-v-atmosferi

Виверження вулкану в Ісландії: влада занепокоєна накопиченням токсичних газів в атмосфері

 • 792494 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Забруднення небезпечними для життя токсичними газами через тріщинне виверження вулкану, неподалік столиці Ісландії - Рейк'явіку, змусило поліцію обмежити доступ до місця виверження, а місцевим жителям рекомендувати закрити вікна та увімкнути вентиляцію, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Виверження вулкану півострова Рейк'янес, що поблизу столиці Рейк'явіка, сталося після інтенсивної сейсмічної активності впродовж останніх кількох днів і класифікується як тріщинне виверження, яке зазвичай не призводить до великих вибухів або значної кількості попелу в стратосфері, йдеться в заяві ісландського уряду.

Однак, Ісландська поліція обмежила доступ до вулкану, який від початку виверження в понеділок викидає "небезпечне для життя токсичне газове забруднення", повідомляє департамент цивільного захисту та управління в надзвичайних ситуаціях.

Жителям півострова, рекомендували спати із закритими вікнами і вимкнути вентиляцію, йдеться в повідомленні департаменту в Facebook, опублікованому в понеділок пізно ввечері.

"Поліція, після консультацій з науковцями, вирішила обмежити доступ до місця виверження через величезне і небезпечне для життя забруднення токсичними газами", - заявили в департаменті.

"Впродовж наступних годин існує висока ймовірність того, що газ буде накопичуватися навколо місця виверження через слабкий вітер. Тим, хто вже здійснив похід до місця виверження або вже перебуває там, настійно рекомендується покинути цю територію", - йдеться в повідомленні.

Водночас рух у міжнародному аеропорту Кефлавік у Рейк'явіку не було змінено, повідомляється на сайті аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Камчатці почав вивергатися найбільший вулкан Євразії

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Бангкоку обвалилася естакада: 2 загиблих та 10 поранених

     • 350993 переглядiв

    По Харківщині росіяни вдарили з гелікоптерів

     • 966936 переглядiв