ukenru
vitrenko-pered-baydenom-postanut-skladni-vikliki-po-solidarnosti-z-nato-i-pidtrimtsi-ukrayini

Вітренко вбачає "складні виклики" для Байдена щодо НАТО та України

 • 12778 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко зазначив, що перед новою адміністрацією наступного президента США Джо Байдена постане складний виклик: як зберігати підтримку України і при цьому забезпечити солідарність між ключовими партнерами у НАТО. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Перед новою адміністрацією Байдена постане складний виклик - як зберігати підтримку України, зокрема завдяки санкціям проти "Північного потоку-2", і при цьому забезпечити солідарність між ключовими партнерами у НАТО, серед яких Німеччина. Але ми розраховуємо на збереження санкцій, і навіть на нові санкції за потреби", - написав Вітренко.

Він зазначив, що за підтримкою “Північного потоку-2” стоїть промислове лобі, а не бажання простих німців мати нижчу ціну на газ.

Нагадаємо, Сполучені Штати виступають проти проекту газогону "Північний потік-2", стверджуючи, що він зміцнить владу Кремля на європейському енергетичному ринку, одночасно підриваючи безпеку та економіку України. Трубопровід перенаправить природний газ, призначений для Європи, навколо України, позбавляючи Київ мільярдів доларів щорічних транзитних зборів.

Кандидат на пост держсекретаря США Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація Байдена буде намагатися зупинити проект "Північний потік - 2". Згодом США ввели нові санкції проти "Північного потоку-2". Україна привітала таке рішення.

Нагадаємо, сьогодні проходить інавгурація нового президента США Джо Байдена. Участь у ній від української сторони візьме посол у США Володимир Єльченко.

Українські Національні Новини

Політика