ukenru
vitoki-na-pivnichnomu-pototsi-mozhut-stati-naybilshim-vikidom-metanu-v-istoriyi-oon

Витоки на "Північних потоках" можуть стати найбільшим викидом метану в історії ООН

 • 194962 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Витоки на газопроводах "Північний потік - 1" та "Північний потік - 2" у Балтійському морі призвели до, ймовірно, найбільшого викиду метану, який коли-небудь було зареєстровано. Про це йдеться в заяві Програми ООН з навколишнього середовища, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

ООН повідомляє, що цього тижня під час аналізу супутникових зображень був виявлений величезний шлейф висококонцентрованого метану, парникового газу, який набагато сильніший, але менш живучий, ніж вуглекислий газ.

"Це справді погано, швидше за все, це найбільша подія викидів, яку коли-небудь виявляли. Це сталося у той час, коли нам абсолютно необхідно скоротити викиди", - сказав голова Міжнародної обсерваторії викидів метану ЮНЕП (IMEO) Манфреді Кальтагіроне.

Він додав, що якою б не була причина пошкодження трубопроводу, це створило проблему, що виходить за межі енергетичної безпеки: "Це найбільш марнотратний спосіб генерації викидів".

Дослідники Глобального моніторингу викидів (GHGSat) підрахували, що швидкість витоку з однієї з чотирьох точок розриву склала 22 920 кілограмів на годину. Це еквівалентно спалюванню близько 285 тис 763 кг вугілля щогодини, йдеться в заяві організації.

Нагадаємо

Газопроводи "Північний потік - 1" і "Північний потік - 2" вартістю кілька мільярдів доларів, жоден з яких не перебував в експлуатації, цього тижня постраждали від пошкоджень невідомого походження.

Повідомляється, що труби газопроводів можуть бути пошкоджені назавжди.

Українські Національні Новини

Новини Світу