ukenru
vitchiznyani-novorichni-igrashki-ydut-na-eksport-ukrayintsi-kupuyut-kitayski

Вітчизняні новорічні іграшки йдуть на експорт, українці купують китайські

 • 16331 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Якісні вітчизняні новорічні іграшки йдуть на експорт, тоді як українці можуть дозволити собі лише дешеві іграшки з Китаю. Про це повідомив директор української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко в коментарі кореспонденту УНН.

"Новорічні іграшки вітчизняного виробництва, в основному, йдуть на експорт, тому що ми звикли до виробництва іграшок скляних, а скло зараз коштує досить дорого, і воно наразі українцю не по кишені, а по кишені саме пластик. Пластик виробляється масово в Китаї", - зазначив експерт.

За його словами, окрім дорогого виробництва, на новорічні іграшки йде велика націнка виробника і реалізатора, оскільки такий товар має дуже обмежений термін реалізації, і всі іграшки, які не продаються протягом грудня, мають зберігатися на складах протягом решти 11 місяців. Крім того, скляні іграшки доволі важко транспортувати, що також впливає на вартість товару.

При цьому він додав, що українські новорічні кульки експортуються, в основному, в країни Євросоюзу.

Нагадаємо, новорічні прикраси й ялинкові іграшки вигідніше за все купувати за 2-3 дні до Нового року, а подарунками для близьких можна запасатися вже цього місяця, оскільки деякі магазини пропонують до 50% знижки.

Новорічну ялинку на Софійській площі в Києві визнали найкращою серед новорічних дерев у Європі.

Українські Національні Новини

Економіка