ukenru
vistavka-fotografiy-pro-istoriyu-rosiyskogo-baletu-vidkrilas-v-nyu-yorku

Виставка фотографій про історію російського балету відкрилась в Нью-Йорку

 • 8274 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Знімки фотографів ТАСС, що відтворюють історію російського балету з початку минулого століття, представлені на виставці в Нью-Йорку. Церемонія, присвячена її відкриття, відбулася у вівторок, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

До експозиції, розміщеної в Національному художньому клубі на Манхеттені, увійшли 40 зроблених в період з 1903 по 2017 рік фотографій зірок російського балету. Серед них Анна Павлова, Вацлав Ніжинський, Галина Уланова, Майя Плісецька, Світлана Захарова, Уляна Лопаткіна, Діана Вишнева. Вони відображені в моменти репетицій і виступів, тріумфу на сцені. Представлені також знімки прославлених балетмейстерів, зокрема Юрія Григоровича, Бориса Ейфмана, Олексія Ратманського.

Виставка продовжиться до 2 липня, проходитиме в рамках щорічного культурного фестивалю "Наша спадщина". Його вже в 15-й раз проводить в Нью-Йорку Російсько-Американський фонд. "Агентство ТАСС надало нам шедеври своєї колекції, - зазначила в бесіді президент фонду Марина Ковальова. - Ми вибирали ті знімки, які, як нам здавалося, будуть найбільше цікаві американському глядачеві".

Нагадаємо, ювілейна виставка робіт Ернста Неізвєстного відкрилась в містечку Уттерсберг недалеко від шведського міста Чепінг в виставковому залі "Галерея Астлі". В його стінах перебуває також "Древо життя" - музей знаменитого скульптора

Українські Національні Новини

Культура