ukenru
visnovok-ekspertizi-pidtverdiv-nanesennya-96-mlrd-zbitkiv-derzhavi-eks-podatkivtsyami-r-kravchenko

Висновок експертизи підтвердив нанесення 96 млрд збитків державі екс-податківцями - Р.Кравченко

 • 20985 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Слідство отримало висновок судово-економічної експертизи, яка підтвердила нанесення колишніми посадовими особами-податківцями часів Януковича у розмірі майже 96 млрд грн. Про на брифінгу розповів військовий прокурор Руслан Кравченко, передає кореспондент УНН.

"Сума збитків, нанесених державі склала майже 96 млрд грн...ці кошти планувались на соціальні виплати громадянам України. Ця сума вже підтверджена результатами судово-економічної експертизи, яка є вже наявна у слідства",- сказав Р.Кравченко.

Він зазначив, що у злочинній організації В.Януковича та О.Клеменка оголошено підозру 45 особам, з яких 17 знаходиться в розшуку, ще 28 на даний час перебувають на території України. Усім їм обрано судами запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави, або просто заставу.

За даними Р.Кравченка, загальна сума призначених судами застав склала 472,137 млн грн.

Він додав, що на сьогоднішній ранок 9 осіб залишаються під вартою, 18 осіб сплатили застави.

"На даний час загальна сума сплачених застав складає 59,136 млн грн",- уточнив Р.Кравченко.

Нагадаємо, у ГПУ заявили, що затримані екс-податківці дають викривальні свідчення проти екс-міністра О.Клименка.

Як повідомляв УНН, після спецоперації МВС та ГПУ затримано 23 податківців часів О.Клименка. Було проведено 454 обшуки у 15 областях України.

22 екс-податківцям обрано запобіжні заходи.

14 червня Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що військова прокуратура повідомила про підозру колишньому міністрові доходів і зборів Олександру Клименку у завданні збитків державі на суму 96 млрд грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП