ukenru
vischa-rada-pravosuddya-rozglyane-zvernennya-gpu-schodo-timchasovogo-pripinennya-povnovazhen-p-grechkivskogo

Вища рада правосуддя розгляне звернення ГПУ щодо тимчасового припинення повноважень П.Гречківського

 • 8580 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Завтра, 14 лютого, Вища рада правосуддя розгляне звернення ГПУ щодо тимчасового припинення повноважень члена ВРП Павла Гречківського на час досудового розслідування або розгляду його справи у суді. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган, передає УНН.

"Завтра, 14 лютого, Вища Рада правосуддя на своєму засіданні розглядатиме звернення заступника Генерального прокурора України Ю. Столярчука від 7 лютого 2017 року щодо зупинення на чотири місяці повноважень члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського до закінчення проведення стосовно нього досудового розслідування та/або судового розгляду кримінального провадження",- написала Л.Сарган

Вона нагадала, що П.Гречківський був викритий у вимаганні 500 тисяч доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України не може передати до суду обвинувальний акт щодо члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, оскільки посередник у його справі госпіталізований до психіатричного лікувального закладу.

Нагадаємо, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради правосуддя П.Гречківського та його поплічника (посередника у заволодінні коштами) за ч.3 ст.15 (замах на вчинення злочину), ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Як повідомляв УНН, 21 вересня Генеральна прокуратура України разом з Службою безпеки України викрили одного з членів Вищої ради юстиції у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Українські Національні Новини

Політика