ukenru
virobnik-oliyi-chumak-otruyiv-mayzhe-300-ternopolyan-rozpochalas-terminova-perevirka-kompaniyi

Виробник олії "Чумак" отруїв майже 300 тернополян: розпочалась термінова перевірка компанії

 • 30471 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Контролери Тернопільщини розслідують обставини отруєння майже трьох сотень селян. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, передає УНН.

Минулої п’ятниці до лікарень потрапило 252 жителя села Іване-Пусте, серед яких близько 100 – діти. У масовому отруєнні людей запідозрили компанію ТОВ “Агрополіс”, яка без попередження розпочала обробку полів ядохімікатами.

За даними You Control, ТОВ "Агрополіс" входить до групи агрохолдингу "Кернел", який виробляє олію “Чумак”. 

Власники "Кернел" - Андрій Веревскький та Віталій Хомутиннік, народний депутат, член Комітету ВР з питань податкової та митної політики.

"Встановлено, що керівництво ТОВ "Агрополіс" порушило процедуру повідомлення органів місцевого самоврядування та населення. Сільського голову про обробку полів було попереджено напередодні перед її здійсненням. Відтак не були повідомлені завчасно і місцеві жителі. Згідно із законодавством, керівництво агрофірми повинно було повідомити жителів села за 3 дні до проведення аераційного окроплення", - зазначили у Держпродспоживслужбі.

Там також додали, що компанію вирішено терміново перевірити. Водночас, обробка полів їм заборонена до завершення розслідування.

Українські Національні Новини

Суспільство