За даними статистики, за вказаний період виробництво вина виросло на 27,9% - склавши 2,6 млн літрів, а виробництво горілки - на 1,9% і склало 4,2 млн літрів.
Шампанського за звітний період було вироблено на 116,9 тис. літрів проти 116,5 тис. літрів за січень-квітень 2016 року.
Виробництво безалкогольних напоїв склало 21,2 млн літрів, що на 23,8% більше січня-квітня 2016 року.
Нагадаємо, що в Україні виробництво коньяку падає.
Ринок цього напою з 2014 року в Україні скоротився на 46%. Як наслідок, сьогодні все важче знайти справжній український коньяк.
Однак, за словами експерта А.Безуглого, якісний коньяк від підробленого завжди буде відрізнятися смаком. Також, хороший і витриманий коньяк ніколи не буде дешевим.