ukenru
virmeniya-kupuvatime-rosiyskiy-gaz-za-tsinami-2013-roku

Вірменія купуватиме російський газ за майже незмінними з 2013 року цінами

 • 11087 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Вірменія домовилась про поставки російського газу за ціною, що незначно відрізняється від ціни 2013 року - 165 доларів за тисячу кубометрів замість 150. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Азатутюн

Зазначається, що зустріч представників вірменського уряду та російського газового монополіста "Газпрому" відбулась 31 грудня. Згідно з підписаною угодою, ціна російського газу на кордоні Грузії та Вірменії становитиме 165 доларів за тисячу кубометрів.

Як заявив в.о. прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян, такі ціни на газ – результат його домовленостей з президентом Росії Володимиром Путіном.

"Вчора я двічі розмовляв по телефону з президентом Російської Федерації Володимиром Путіном. Темою цих телефонних бесід була ціна на газ, що поставляється до Вірменії, і ми можемо сказати, що дійшли до рішення, принаймні, на осяжне майбутнє", - сказав він.

Ціна на газ для Вірменії до 31 грудня минулого року встановлювалася угодою, підписаною в 2013 році. Відповідно до угоди, Росія поставляла газ до кордону з Вірменією за ціною в 150 доларів за тисячу кубометрів.

Раніше УНН повідомляв, що "Нафтогаз України" вважає необхідним проводити перемовини з "Газпромом" стосовно транзитного контракту. 

Нагадаємо, у 2016 році головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко оцінював російський газ для України у 200-210 доларів за тисячу кубометрів. 

Українські Національні Новини

Новини Світу