vipituvala-dani-u-cholovika-vikrito-druzhinu-viyskovogo-yaka-pratsyuvala-na-rf

Вивідувала дані у чоловіка: дружину військового ЗСУ викрили на співпраці з росією

 • 203910 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Служба безпеки України викрила жительку Дніпропетровської області, яка передавала спецслужбам рф координати ЗСУ, отримані від свого чоловіка-військового. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"Контррозвідка СБУ викрила інформаторку, яка надавала російським спецслужбам дані про розташування військових об’єктів і техніки Збройних сил України вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей. Вона пішла на такий крок, попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ, і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Зрадниця – 31-річна жителька Дніпропетровської області. Вона почала працювати на ворога у травні цього року.

Жінка вивідувала у свого чоловіка інформацію про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях.

За даними СБУ, отримані точки дислокації українських підрозділів вона передавала через месенджери до військової розвідки росії, де їх використовували для артилерійських, мінометних та авіаударів.

Її контактною особою був військовослужбовець рф, який пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон.

Правоохоронці затримали зрадницю після чергової передачі інформації. Під час обшуків вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які було використано у протиправній діяльності.

Жінці повідомили про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо

Станом на 17 серпня 2022 року СБУ розслідує 1099 кримінальних проваджень щодо колабораціонізму.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна та ЄС проведуть Раду асоціації 5 вересня

     • 146345 переглядiв

    “МХП-Громаді” передав подарунки для першокласників

     • 340266 переглядiв

    В Україні педагоги-колаборанти потраплять під санкції: деталі

     • 136661 переглядiв

    Ще шість суден вийшло з портів в Україні "зерновим коридором"

     • 112031 переглядiв