viiskovyi-zbir-zroste-z-15percent-do-5percent-ta-rozshyrytsia-na-bilshu-katehoriiu-liudei-minfin

Військовий збір зросте з 1,5% до 5% та розшириться на більшу категорію людей – Мінфін

 • 13267 переглядiв

Мінфін планує збільшити ставку військового збору з 1,5% до 5% та розширити базу платників. Зміни торкнуться суб'єктів малого бізнесу та інших категорій, але не стосуватимуться пенсіонерів та соцвиплат.

Нові зміни у військовому зборі передбачають збільшення ставки до 5% та її розширення на суб'єкти малого бізнесу та інші категорії бізнесу. Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

В першу чергу це стосується розширення бази оподаткованих військовим збором. На сьогоднішній момент військовий збір у нас складає 1,5% і сплачують його тільки ті, хто отримує заробітну плату та працює офіційно. Ми хочемо розширити сплату військового збору для інших категорій платників це стосується: суб’єктів малого бізнесу та бізнесу в цілому, щоб вони були дотичні до сплати військового збору. Передбачається збільшення ставки від 1,5% до 5%

- каже Марченко.

Він розповідає, що це не поширюється на пенсіонерів, адже пенсії не оподатковуються.

"Це не стосується пенсіонерів та інших соцвиплат. Це стосується лише заробітних плат", - наголосив Марченко.

Нагадаємо

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що потреби країни іноді не збігаються з її можливостями, тому необхідно залучити 500 млрд грн на видатки для оборони, частину цих коштів перекриють шляхом додаткових джерел доходу, а саме підвищення податків.

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі