ukenru
vidyednannya-vid-energosistemi-rf-vidbudetsya-ne-ranishe-nizh-za-tri-roki-minekoenergo

Від'єднання від енергосистеми РФ відбудеться не раніше ніж за три роки – Мінекоенерго

 • 9778 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Україна найближчим часом не зможе від'єднатися від енергосистеми Російської Федерації – це може відбутись не раніше ніж за три роки. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики та захисту довкілля Віталій Шубін під час години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Наша ціль – повністю поєднатись із енергетичною системою Європи, але сьогодні це технічно неможливо. Технологічний імпорт існує – це технологічні перетікання, які регулюються відповідними угодами між операторами технічних систем Росії та України. Ми вживаємо всіх заходів щодо найскорішого від'єднання від енергетичної системи Росії, але це сьогодні неможливо. Сподіваюсь, що за наступні три роки ми зможемо створити технічні та економічні передумови для поєднання з Європою", - зазначив Шубін.

Він також підкреслив, що історично енергосистеми Росії та України об'єднані й лише частина України - Бурштинський енергоострів - має з'єднання з енергосистемою Європи.

Також заступник міністра підкреслив, що технічні перетікання між енергосистемами РФ і України були й залишаються.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський з прем’єр-міністром Молдови Майєю Санду обговорили перспективи об’єднання енергосистем України і Молдови з енергосистемою континентальної Європи.

Українські Національні Новини

Політика