ukenru
vidvedennya-viysk-rf-ne-sposterigayetsya-zelenskiy-obgovoriv-z-bilsh-yak-20-amerikanskimi-senatorami-situatsiyu-na-kordoni

Відведення військ РФ не спостерігається: Зеленський обговорив з більш як 20 американськими сенаторами ситуацію на кордоні

 • 20121 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів відеозустріч з групою з понад 20 сенаторів та конгресменів США, які представляють Демократичну та Республіканську партії. Під час розмови обговорювалася ситуація на Донбасі та на кордонах України. Зокрема, були обговорені діяльності у Нормандському форматі, Мінського процесу та проблематику навколо “Північного потоку-2”. Про це повідомили в Офісі президента України, передає УНН.

Деталі

Було відзначено, що ситуація на кордоні залишається складною і відведення російських сил не спостерігається. Президент поінформував американських законодавців про кроки, які здійснюються з метою досягнення миру в межах наявних переговорних форматів – Нормандського, Тристоронньої контактної групи та Мінського процесу.

Було наголошено на важливості залучення Сполучених Штатів до процесу мирного врегулювання.

Цитата

«Зараз, як ніколи, мають значення не слова, а рішучі дії. Моя мета – зупинити кровопролиття на сході України. Неможливо уявити безпеку у Європі без завершення війни на Донбасі», – заявив Зеленський.

Окремо порушувалася тема посилення санкційного тиску на РФ та українсько-американської взаємодії у безпековій сфері.

Відзначено важливу роль Конгресу у розширенні підтримки оборонного сектору нашої держави.

Наголошувалося, що важливою є підтримка Сполученими Штатами євроатлантичних прагнень України й отримання розуміння перспектив щодо набуття членства в Альянсі.

«Жодних домовленостей щодо України без України. Жодна третя країна не може мати права голосу в питанні інтеграції України в НАТО», – зазначив Глава держави.

"Північний потік-2" та Крим

Під час зустрічі окремо обговорили проблематику газопроводу «Північний потік – 2». Було відзначено ризики цього геополітичного проекту, який є енергетичною зброєю проти нашої держави та всього Європейського континенту.

Під час розмови американські законодавці висловили одностайну підтримку ініціативи «Кримська платформа» та наголосили на незмінній підтримці незалежності й територіальної цілісності України.

"Володимир Зеленський поінформував сенаторів і конгресменів про поступ у земельній, банківській та судовій реформах, боротьбу з олігархічною системою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що президент запросив американських законодавців відвідати Україну в наступному році.

Нагадаємо

Раніше посол України в США Оксана Маркарова заявила, що Україна не веде переговори зі США щодо “пропозицій” РФ по так званим “гарантіям безпеки”.

Українські Національні Новини

Політика