ukenru
vidteper-viznano-sumnivnoyu-informatsiyu-vid-rf-schodo-katastrofi-mh17-gpu

Відтепер визнано сумнівною інформацію від РФ щодо катастрофи MH17 – ГПУ

 • 12030 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Інформацію російської сторони щодо використання Кремлем зброї ЗС РФ на території України відтепер офіційно названо сумнівною. Про це заявив перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, перебуваючи з робочим візитом у Королівстві Нідерландів у складі делегації Генпрокуратури, під час прес-конференції щодо збитого літака МН17, передає УНН з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Цитую пана Вестербейке "є сумнівним, чи може ССГ(спільна слідча група – ред.) спиратися на дані російської влади з цього питання". Тобто інформацію стосовно використання російською владою зброї російських Збройних Сил на території України, яку вона відмовилася надати офіційно спільній слідчій групі відповідно до Резолюції 2166 Ради Безпеки ООН, але активно просуває через свої ЗМІ відтепер офіційно названо сумнівною. Думаю, це досить серйозний сигнал для засобів масової інформації, які продовжуватимуть спиратися на заяви Росії стосовно цього питання і тиражувати повідомлення подібного змісту", - прокоментував він висновки слідчих.

На думку Сторожука, відтепер будь-які маніпуляції щодо можливої вини української сторони мають бути припинені.

Нагадаємо, спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак було збито самохідною вогневою установкою "БУК", який належить 53-й бригаді з м. Курська, Російської Федерації.

За словами першого заступника Генпрокурора, існує набагато більше доказів вини російської влади, проте "є специфіка ведення слідства, тому велику кількість цих доказів буде передано до суду без оприлюднення".

Українські Національні Новини

Політика