ukenru
vidteper-23-travnya-stane-dnem-morskoyi-pikhoti-v-ukrayini-poroshenko

Відтепер 23 травня стане Днем морської піхоти в Україні - Порошенко

 • 12900 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. День морської піхоти України віднині відзначатиметься на державному рівні 23 травня. Про це сказав Президент України Петро Порошенко у середу під час урочистостей з нагоди 100-річчя створення морської піхоти в Миколаєві, передає УНН.

"Я також хочу вас поінформувати, що я змінюю і дату святкування Дня морської піхоти України, виходячи з нашого власного історичного календаря", - сказав Порошенко.

За словами Президента, рівно 100 років тому 22 травня 1918 року гетьман Павло Скоропадський віддав наказ про початок формування бригади морської піхоти в складі трьох полків для несення служби. Це був перший офіційний документ про створення морської піхоти незалежної України.

"Отже, я як Президент і Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України прийняв рішення встановити новий День морської піхоти України, який віднині відзначатиметься на державному рівні 23 травня. З цього приводу я підписую відповідний указ Президента України", - наголосив він.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко сьогодні під час урочистостей з нагоди 100-річчя створення морської піхоти в Миколаєві підписав законопроект про внесення змін до деяких законів з питань оборони щодо десантно-штурмових військ України. Відсьогодні морська піхота України змінює колір беретів з чорних на блакитні.

Українські Національні Новини

Суспільство