vidsogodni-vlasniki-znischenogo-cherez-rosiysku-agresiyu-zhitla-zmozhut-podati-zayavku-na-kompensatsiyu-yak-tse-zrobiti

Відсьогодні власники знищеного через російську агресію житла зможуть подати заявку на компенсацію: як це зробити

 • 340600 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Відсьогодні власники житла, чия оселя була знищена внаслідок російської агресії, зможуть подати заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу міністерства відновлення України.

Деталі

Подати заявку на компенсацію можна через застосунок Дія.

Отримати компенсацію зможуть тільки одноосібні власники житла, яке:

  • Зруйноване через бойові дії після 24 лютого;
  • Не підлягає відновленню;
  • Розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій.

Для цього потрібно подати інформаційне повідомлення про пошкоджену та знищену нерухомість (якщо ще не було подане) та заяву на отримання компенсації, скориставшись послугою єВідновлення в застосунку Дія.

Згодом буде відкрита можливість подачі заяви на отримання компенсації через ЦНАП, нотаріуса та орган соціального захисту, зазначили у відомстві.

Компенсація надаватиметься у формі електронного житлового сертифікату. Його можна буде використати для купівлі житла на первинному чи вторинному ринках, або ж інвестиції в майбутню нерухомість.

Доповнення

У рамках програми єВідновлення вже погоджено виплату допомоги 4806 заявникам на загальну суму 389 мільйонів гривень. Ці кошти можуть бути використані заявниками на ремонт власної оселі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восени уряд планує підготувати механізм виплати компенсацій власникам пошкодженого через війну майна, які зробили ремонти власним коштом

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі