ukenru
vidsogodni-nardepiv-finansovo-karatimut-za-proguli

Відсьогодні нардепів фінансово каратимуть за прогули

 • 12346 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Закон щодо фінансового покарання народних депутатів за прогули пленарних засідань Верховної Ради або засідань парламентських комітетів вводиться в дію з 1 листопада, повідомляє УНН.

Так, цей закон набув чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування в газеті Верховної Ради "Голос України", що сталося 30 жовтня, та вводиться в дію з 1 числа місяця, наступного за місяцем його опублікування, тобто, 1 листопада.

Документом передбачається припинення відшкодування народному депутату витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, якщо він протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії ВРУ без поважних причин не бере участі у понад 30% голосувань на пленарних засіданнях або у більш як 50% засідань комітету, до складу якого його обрано.

Також закон передбачає зміну процедури реєстрації народних обранців у Верховній Раді. Він передбачає, що народний депутат має реєструватися за допомогою електронної системи перед відкриттям кожного пленарного засідання, натиснувши кнопку "за". У разі, якщо нардеп не зареєструвався за допомогою е-системи відразу, але на пленарному засіданні голосував за допомогою цієї системи, він вважається таким, який зареєструвався.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №1035-2 щодо позбавлення народних депутатів фінансового забезпечення за прогули 16 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика