ukenru
vidsogodni-morska-pikhota-ukrayini-zminyuye-kolir-beretiv

Відсьогодні морська піхота України змінює колір беретів

 • 23584 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко сьогодні під час урочистостей з нагоди 100-річчя створення морської піхоти в Миколаєві підписав законопроект про внесення змін до деяких законів з питань оборони щодо десантно-штурмових військ України, передає УНН.

"Користуючись нагодою,я підписую прийнятий Верховною Радою України закон про внесення змін до деяких законів з питань оборони щодо десантно-штурмових військ. Цей законодавчий акт врегульовує назву цього славетного роду військ – десантно-штурмові війська. Підписання закону є важливим етапом подальшої розбудови армії", - сказав він.

За словами Президента, відновлення військової ідентичності є не менш важливим, аніж сам захист держави.

"Шановні воїни, сьогодні і українська морська піхота змінює колір своїх беретів. Усвідомлюю, що цей процес є дуже непростим, бо зачіпає пам'ять, зачіпає особисті почуття багатьох, хто в різні часи пов'язав свою долю з цим родом військ. Згадані зміни вже давно назріли, і поставлені перед нами самою історією і російською агресією проти нашої держави. Зберігаючи чорні берети на почесних місцях дома, в музеях, визволяти Україну в ході Операції Об'єднаних сил морська піхота однині буде в новому однострої, що відрізнятиме елітних воїнів, що нищитимуть окупантів на морі, суходолі, в повітрі. Відсьогодні колір беретів українського морпіха набуває відтінку морської хвилі", - заявив він.

Як повідомляв УНН, у листопаді 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав рішення, відповідно до якого відтепер кольором українських десантників буде темно-бордовий.

Українські Національні Новини

Суспільство