ukenru
vidshkodovani-figurantami-spravi-kurchenka-150-mln-grn-rozdilyat-mizh-soboyu-rodini-nebesnoyi-sotni-ta-zagiblikh-v-ato

Відшкодовані фігурантами "справи Курченка" 150 млн грн розділять між собою родини Небесної сотні та загиблих в АТО

 • 5960 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос хоче розділити відшкодовані фігурантами "справи Курченка" кошти у розмірі 150 млн грн між родинами Небесної сотні та загиблих в АТО, повідомляє УНН.

Під час засідання бюджетного комітету ВР А.Матіос розповів, що фігуранти справи Курченка – Андрій Головач та Олександр Сухомлин відшкодували до Держбюджету понад 150 млн грн завданої шкоди.

Вказані кошти вирішили розділити між родинами Небесної сотні (106 осіб) та родинами військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну (3150 осіб).

Якщо уряд затвердить вказану пропозицію, кожна родина отримає по 46 тис. грн.

Також А.Матіос наголосив, що учасники злочинної групи А.Головач та О.Сухомлин визнали свою провину і дали показання щодо "ієрархії злочинної групи як по вертикалі, так і по горизонталі".

Нагадаємо, військова прокуратура разом із СБУ затримали колишнього першого заступника голови Державної податкової служби, генерал-полковника Андрія Головача та колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Олександра Сухомлина в рамках розслідування справи колишнього президента України Віктора Януковича.

Затримані екс-посадовці підозрюються в незаконному відшкодуванні ПДВ підприємствам з ознаками фіктивності, що знаходилися під контролем злочинної групи Януковича, Азарова та Клименка.

Українські Національні Новини

Суспільство