vidrivali-nigti-bili-dverima-po-golovi-v-politsiyi-rozpovili-yak-rosiyski-okupanti-znuschalisya-z-polonenikh-gromadyan-shri-lanki

Відривали нігті, били дверима по голові: в поліції розповіли, як російські окупанти знущалися з полонених громадян Шрі-Ланки

 • 245858 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Слідчому управлінню стало відомо про ще одну жахливу історію, яка трапилась під час окупації Харківської області. Це розповіли іноземці, коли опинилися під захистом української поліції. Про це у Facebook повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов, передає УНН.

Цитата

"Сім громадян Шрі-Ланки - жінка та 6 чоловіків на початку повномасштабного вторгнення знаходились у Купянську. Вони злякались війни, та вирішили нікуди не виїжджати, а заховатись. У травні вони намагались пішки дійти до Харкова. Але на першому ж блокпосту армії рф їх затримали, зв’язали їм руки, вдягли мішки на голову та відвезли до імпровізованої в’язниці у Вовчанську. Там шрі-ланкійців тримали у нелюдяних умовах, змушували працювати прибиральниками. Жінку тримали в карцері два місяці", - йдеться в повідомленні.

Деталі 

Наголошується, що двом з них відривали нігті, одного били дверима по голові.

"Так як рашисти не спілкуються англійською, то іноземці так і не зрозуміли, що взагалі росіяни від них хотіли, і за що їх катували. Єдине, що вони зрозуміли - росіяни під час тортур казали “money”. Судячи з цього, друга армія світу вимагала з затриманих іноземців з Шрі-ланки гроші", - зазначає Болвінов.

Після деокупації Вовчанська іноземці знову вирішили піти до Харкова пішки. По дорозі їх зустрів охоронець готелю, який прихистив, а також повідомив про це українській поліції.

Слідче управління наразі проводить слідчі дії, допитує їх в якості потерпілих, та встановлює усі деталі.

Як зазначається, вже є зв’язок з посольством Шрі-Ланки, а усім іноземцям поліцією забезпечено безпеку та належні умови для проживання.

"Такі жахи не можуть бути в тиші, кожен повинен знати про це. Вдячний журналістам, які сьогодні (18 вересня - ред.) разом з нами відвідали іноземців, та розпитали їх про це все. Жоден злочин рашистів не залишиться непоміченим, як би їх пропаганда не намагалась усе перекрутити або заховати", - додав Болвінов.

Нагадаємо 

Служба безпеки України отримала свідчення жителя Куп’янська, який постраждав від тортур з боку фсб. Рашисти на допитах “вибивали” інформацію про учасників АТО та осіб з проукраїнською позицією. З даними Служби безпеки України, через знущання доводилося проходити кожному, хто потрапляв на допити до співробітників фсб рф, які облаштувалися в окупованому Куп'янську.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Авіацією ЗСУ нанесено 11 ударів по ворогу

     • 129246 переглядiв

    Окупанти обстріляли Запоріжжя, відомо про вісім прильотів

     • 329155 переглядiв

    Зурабішвілі засудила звірства окупантів в Ізюмі

     • 137300 переглядiв

    Шмигаль поговорив з головою МЗС Великої Британії

     • 243159 переглядiв

    Генерал США: війна в Україні перебуває в новій фазі

     • 107700 переглядiв