ukenru
vidpoviddyu-koleg-zadovoleni-kuleba-povidomiv-pro-detali-zustrichi-goliv-mzs-krayin-nato-v-rizi

Відповіддю колег задоволені: Кулеба повідомив про деталі зустрічі голів МЗС країн НАТО в Ризі

 • 19773 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Україна та НАТО поглиблюватимуть співпрацю у трьох напрямках, серед яких, зокрема, співробітництво з Україною у військово-технічній сфері, та надсилання чітких сигналів Росії на всіх рівнях про наслідки у випадку збройної агресії проти України. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі голів МЗС Альянсу в Ризі, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Головне, що ми чітко почули сьогодні на міністерській зустрічі відповідь на мій заклик - поглиблювати зараз співробітництво з Україною у військово-технічній сфері. І друге - це надсилати чіткі сигнали Росії на всіх рівнях про те, що будь-яка нова хвиля збройної агресії проти України матиме непосильну важкість, тобто стане непосильною ношею для Росії”, - наголосив Кулеба.

Деталі

За словами міністра, Україна та НАТО визначили три треки співробітництва.

Перший трек стосується того, що НАТО може зробити, як цілісний Альянс. Другий трек про те, що кожен член НАТО може зробити на двосторонньому рівні у відносинах з Україною. Третій трек - це співпраця над санкціями.

“На всіх цих трьох треках відбувається дуже динамічна робота. Це те, що я сьогодні почув. Ця відповідь колег мене наразі влаштовує, ми продовжуємо працювати з ними над формуванням цього пакету стримування...І ми дуже дякуємо Генеральному секретареві НАТО Йенсу Столтенбергу за його принципову позицію. Він постійно закликає держави-члени Альянсу працювати якомога більше з Україною, і розвивати взаємодію в безпековій сфері на двосторонньому рівні”, - додав міністр.

Кулеба також додав, що наразі є також механізми Альянсу, в яких Україна бере участь. Вони стосуються оборонних закупівель, кібербезпеки та протидії гібридним загрозам.

Додамо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі голів МЗС Альянсу в Ризі заявив, що будь-яка російська агресія проти України матиме серйозні політичні та економічні наслідки для Росії.

Контекст

Українська влада та західні союзники останнім часом звертають увагу на загострення Росією безпекової ситуації на Донбасі, нарощування російських сил вздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Щоб знеохотити РФ від найгіршого сценарію дій, голова МЗС Дмитро Кулеба запропонував країнам НАТО "комплексний пакет стримування".

Українські Національні Новини

Політика