ukenru
vidnovlennya-mizhnarodnogo-aviaspoluchennya-u-moz-poyasnili-skhemu-chervonikh-i-zelenikh-krayin

Відновлення міжнародного авіасполучення: у МОЗ пояснили схему "червоних" і "зелених" країн

 • 41080 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Громадяни, які прибудуть в Україну після відновлення міжнародного авіасполучення, будуть проходити або не проходити обсервацію чи самоізоляцію в залежності від країни, з якої прибули. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Якщо ми говоримо про відновлення міжнародного авіасполучення, то той формат, який ми обираємо, що ми ділимо країни на червону зону і зелену зону. Червона зона — це країни, які з розповсюдженням коронавірусної хвороби, з гіршою епідеміологічною ситуацією, яка є в тому числі і в Україні. Ми це робимо по показнику кількості активних захворювань на 100 тис. населення. Тобто, це яка кількість хворих безпосередньо на таку-то дату і на 100 тис. населення. Цей показник ми будемо встановлювати на рівні 40 на 100 тис. населення”, — сказав Степанов.

З його слів, країни, де показник більше, ніж цей, будуть перебувати в "червоній зоні", країни, де менше, - у "зеленій зоні".

“Відмінність наступна: по-перше, будь-які іноземні громадяни, які прилітають в країну, повинні мати страховий поліс, який покриває лікування від COVID-19. По-друге, громадяни, які будуть прилітати з країн, в якій показник більше 40, тобто з червоної зони, вони будуть повинні проходити самоізоляцію або обсервацію. Ті, які будуть прилітати з країн зеленої зони, не повинні проходити відповідно всі ці речі”, — зазначив міністр.

Також він повідомив, що МОЗ буде публікувати перелік цих країн.

Як повідомляв УНН, Кабінет міністрів України підтримав проект постанови про відновлення з 15 червня діяльності пунктів пропуску та пунктів контролю для обслуговування рейсів у міжнародному повітряному сполученні та забезпечення можливості перетину кордону іноземними громадянами.

Нагадаємо, від 15 червня Україна відновлює міжнародне авіасполучення.

Українські Національні Новини

Політика