vidnosini-mizh-rosiyeyu-ta-kitayem-tse-vidnosini-zruchnosti-a-ne-doviri-predstavnik-ssha

Відносини між росією та Китаєм – це відносини "зручності, а не довіри" – представник США

 • 147906 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Заступник держсекретаря США Венді Шерман заявила в п'ятницю, що, на її думку, відносини між Москвою та Пекіном мають "умовний характер, а не обов'язково засновані на довірі чи об'єднанні їхніх зусиль з усіх питань", інформує УНН.

Цитата

"Це не повноцінний шлюб у всіх відносинах, видах і формах, але вони, безумовно, працюватимуть разом, але вони також працюватимуть на користь один одному", - повідомила Шерман у розмові з Washington Post Live.

"Було досить цікаво, що президент путін зробив зауваження про те, що він знав, що Сі Цзіньпін стурбований тим, що він (путін - ред.) робить в Україні, - сказала вона. - Дуже цікаво, що путін це сказав".

Деталі

Шерман сказала, що вона "впевнена, що Сі Цзіньпін шукає вигоду, тоді як росія продовжує неспровоковане, навмисне та жахливе вторгнення в Україну, суверенну країну".

"Сі Цзіньпін постійно говорив про суверенітет і територіальну цілісність, так що це не узгоджується з принципами, які він хоче для своїх власних поглядів, Гонконгу, Тибету або Тайваню", - додала вона.

Додамо

У четвер на зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном путін визнав "питання та побоювання" Китаю щодо війни в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі