ukenru
vidliga-i-ozheleditsya-prognoz-pogodi-ta-situatsiya-na-dorogakh

Відлига і ожеледиця: прогноз погоди та ситуація на дорогах

 • 13824 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. На ранок понеділка, 22 лютого, невеликий сніг йшов у двох областях, в одній - дощ, у західних, Київській, Одеській областях місцями туман. Впродовж доби повітря прогрієтьс до 9 градусів тепла, очікується ожеледиця. Проїзд основними дорогами забезпечено. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру та Укравтодору.

Прогноз погоди

За повідомленням Укргідрометцентру, 22 лютого мінлива хмарність, на сході та північному сході країни невеликий сніг, на решті території без опадів. На дорогах ожеледиця; у південно-західній частині туман. Вітер західний, південно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі від 7° морозу до 1°; вдень 2-9° тепла, найтепліше - у південно-західній частині країни.

Ситуація на дорогах

На ранок 22 лютого місцями невеликий сніг у Донецькій, Луганській областях до 1 см; у західних областях, Київській, Одеській області місцями туман; Сумській області невеликий дощ; Харківській області мжичка, на іншій території країни без опадів.

"Стан покриття на автодорогах державного значення переважно мокрий", - йдеться у повідомленні.

На перевальних ділянках доріг, як вказано, без опадів. Покриття на більшості доріг мокре. 

На дорогах державного значення проводяться роботи з розчистки проїзної частини на всю ширину та узбіччя доріг від снігу, ліквідація ожеледиці та обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами.

"Проїзд на автодорогах державного значення забезпечено", - додали дорожники.

Протягом доби на "гарячу лінію" Укравтодору від водіїв надійшло 2 звернення щодо ускладнення руху при зимовому утриманні доріг, по яких, як зазначається, вжито оперативних заходів реагування.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 328 одиниць техніки та 424 робітники.

Доповнення

На початку цього тижня в Україні синоптики обіцяють до 11° тепла.

Українські Національні Новини

Суспільство