ukenru
vidkrittya-zimovoyi-sesiyi-parye-obgovoryuvatimut-ukrayinu

Відкриття зимової сесії ПАРЄ: обговорюватимуть російську агресію

 • 14760 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Сьогодні у Стразбурзі розпочинається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, за планом – термінове обговорення ситуації довкола російської агресії проти України. Про це повідомляє УНН з посиланням на порядок денний Асамблеї.

В перший день роботи зимової сесії ПАРЄ обиратиме президента і віце-президента Асамблеї та затверджуватимуть членів комітетів.

Також згідно з порядком денним Асамблея проведе невідкладну дискусію під назвою "Відкрита російська агресія проти України: зрив мирного процесу і загроза європейській безпеці".

Інша невідкладна дискусія – "Погіршення стану опозиції у Туреччині: що робити для захисту своїх основних прав у країні, що є членом Ради Європи?"

Додатково ПАРЄ розгляне минулі президентські вибори у Грузії та парламентські вибори у Вірменії.

Раніше УНН повідомляв, що Державна Дума Росії відмовилась направляти делегацію до ПАСЄ через позбавлення російської сторони права голосу. 

Нагадаємо, у 2014 році через незаконну анексію Криму Росією резолюцією ПАРЄ російська делегація вперше була позбавлена права голосу, а її члени — права обіймати посади голів комітетів ПАРЄ та входити до складу моніторингових місій. На знак протесту з 2016 року Росія не бере участі у сесіях ПАРЄ.

Українські Національні Новини

Політика