ukenru
vidkrittya-posolstva-ssha-v-yerusalimi-v-khodi-protestiv-zaginuli-37-palestintsiv

Відкриття посольства США в Єрусалимі: в ході протестів загинули 37 палестинців

 • 9971 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. У понеділок, 14 травня в ході масових протестів на кордоні Сектора Гази загинуло щонайменше 37 палестинців. Про це повідомляє видання Haaretz, посилаючись на Міністерство охорони здоров’я Гази, передає УНН.

"Кількість жертв в Газі збільшилась до 37 осіб, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я Гази", - зазначили у виданні.

Сутички між палестинцями і ізраїльськими військовими відбуваються на тлі відкриття посольства США в Єрусалимі, запланованого на 14 травня. Цього дня відбуваються масштабні протести палестинців.

Нагадаємо, Дональд Трамп 6 грудня минулого року оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і початок підготовки до перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва. Пізніше держсекретар Рекс Тіллерсон припустив, що це трапиться “не раніше як через три роки, хоча і це досить оптимістично”.

Як повідомляв УНН, на церемонію відкриття посольства США в Єрусалимі, яка відбудеться 14 травня, до Ізраїлю вирушить американська делегація на чолі з заступником держсекретаря Джона Саллівана.

Українські Національні Новини

Новини Світу