ukenru
vidklyuchennya-elektroenergiyi-sogodni-stosuvatimetsya-promislovosti-ukrenergo

Відключення електроенергії сьогодні стосуватиметься промисловості - Укренерго

 • 272034 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Укренерго повідомило, що сьогодні обмежує електроспоживання та потужності промислових споживачів у всіх регіонах України, пише УНН.

Цитата

"Для стабілізації роботи енергосистеми диспетчерський центр НЕК "Укренерго" вимушено застосував графіки обмеження електроспоживання та потужності для промислових споживачів в усіх регіонах України", - повідомила компанія у Telegram.

Деталі

Примусові обмеження споживачів електроенергії, пояснили в Укренерго, - повністю контрольований захід, який дозволяє знизити навантаження на електромережі та дає можливість збалансувати роботу енергосистеми.

Свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-13:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів, наголосили у компанії.

Споживачів закликали свідомо та ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати вмережу одночасно два або більше потужних електроприладів, а також за можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо).

Доповнення

росія у жовтні націлилася об'єкти енергетики в Україні. Після масованих ударів рф з 10 жовтня повідомлялося, що постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Після чергової атаки 22 жовтня в Укренерго повідомили, що масштаби пошкоджень від ударів співставні чи більші за наслідки 10-12 жовтня. Для стабілізації ситуації вводять віялові відключення.

Українські Національні Новини

Економіка