vidibraly-u-kyian-16-kvartyr-na-sumu-ponad-milion-dolariv-vykryto-orhanizatsiiu-zhytlovykh-aferystiv

Відібрали у киян 16 квартир на суму понад мільйон доларів: викрито організацію житлових аферистів

 • 32897 переглядiв

У Києві викрито злочинне угруповання, яке незаконно заволоділо 16 квартирами вартістю понад 1 мільйон доларів, використовуючи підроблені документи та насильно виселяючи мешканців. Поліція та Генеральна прокуратура повідомили підозрюваним про підозру.

Злочинне угрупування незаконно привласнило нерухоме майно жителів Києва на суму понад 1 мільйон доларів. Про це повідомили Нацполіція та Офіс Генпрокурора, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, протиправну діяльність здійснювали адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та цивільні.

Свого часу потерпілі брали у банку іпотеку на придбання квартир. Під час ліквідації фінансових установ спеціально створене зловмисниками комерційне підприємство викупило залишки за кредитними договорами. Товариство мало попередити громадян про це, а також сповістити про нові графіки та строки погашення кредиту. Натомість фігуранти задля створення підстав стягнення предмету іпотеки підробили документи від імені банківських установ та поштових відділень.

Зрештою ці документи використали під час укладання угод купівлі-продажу майна між собою. У такий спосіб переоформили квартири на своїх близьких родичів.

Окрім цього для пришвидшення процесу заволодіння майном, учасники злочинної організації намагалися силою висилити реальних власників квартир. Вони чекали, поки ті будуть виходити з помешкання або за їх відсутності вдиралися в оселю та змінювали замки та підселяли так званих квартирантів.

Це робилося на підставі нібито продажу житла попри відсутність відповідного судового рішення. Загалом протягом 2017-23 років, ділки незаконно заволоділи 16 квартирами киян на загальну суму понад мільйон доларів.

Серед потерпілих - військові, особи літнього віку та неповнолітні. Наразі учасникам злочинної організації та їхнім спільникам повідомлено про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконно привласнили землі стратегічного значення на Київській ГЕС: затримали злочинне угрупування

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові через зсув ґрунту загинули двоє газовиків

     • 32252 переглядiв