ukenru
vidchuv-gotovnist-svitu-dopomagati-ukrayini-zelenskiy-pro-uchast-u-konferentsiyi-lideriv-derzhav-g7

"Відчув готовність світу допомагати Україні": Зеленський про участь у конференції лідерів G7

 • 92208 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні підсумував зустріч лідерів держав G7, у якій він взяв участь разом з прем’єром Канади Джастіном Трюдо, пише УНН.

Цитата

"Україна вперше стала учасницею зустрічі лідерів держав "Групи семи", найбільших світових демократів. Окреслив наше бачення того, що має бути зроблено для перемоги, свободи і гарантування безпеки України. Закликав посилити санкційний тиск на росію і створити такі умови для України, щоб війна якнайшвидше закінчилася звільненням нашої землі, наших людей. Зокрема, це стосується ембарго на російську нафту, нафтові суміші та нафтопродукти. Запропонував передовим державам, нашим друзям взяти участь у відбудові України після війни", - сказав він.

Зеленський також додав, що на цій зустрічі відчув готовність світу допомагати Україні.

"Погодили разом спільну заяву "Групи семи" щодо війни, створених росією глобальних загроз і нашої поваги до спільної історичної спадщини, наших спільних цінностей, нашої свободи. Заява максимально в інтересах України і стане нашою основою подальшої співпраці. І головне, що відчув сьогодні – це готовність світу допомагати нам, і те, що ми вже досягли історичного результату, бо для усього вільного світу зрозуміло – саме Україна у цій війні є стороною добра, росія ж – програє, бо зло завжди програє", - додав Зеленський.

Нагадаємо

Зеленський разом із Трюдо взяв участь у зустрічі лідерів G7, запропонував “конкретні інструменти, необхідні зараз Україні”.

Українські Національні Новини

Суспільство