ukenru
vidatki-derzhbyudzhetu-khochut-zbilshiti-na-ponad-piv-milyarda-griven-uryad-pidtrimav-zakonoproekt

Видатки держбюджету хочуть збільшити на понад пів мільярда гривень: уряд підтримав законопроект

 • 773332 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Кабінет міністрів України підтримав законопроект про збільшення видатків державного бюджету на 537 млрд грн. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram, передає УНН.

Цитата

«Уряд сьогодні підтримав законопроєкт про збільшення видатків державного бюджету на 537 млрд грн. Понад 518 млрд грн пропонуємо додатково спрямувати на сектор безпеки й оборони та ще на 19 млрд збільшити резервний фонд. Це сприятиме посиленню нашої обороноздатності та зупиненню російської агресії», - написав Шмигаль.

Він повідомив, що завдяки підтримці міжнародних партнерів Україна знайшла додаткові фінансові можливості, щоб підтримати українську армію.

«У проєкті закону пропонуємо додаткові кошти спрямувати на виплати військовим, закупівлю військової та спеціальної техніки, обладнання тощо. Розраховуємо на підтримку Парламенту», - додав Шмигаль.

Доповнення

Верховна Рада підтримала зміни в закон про Державний бюджет України на 2023 рік, які надають фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден та суден внутрішнього плавання гарантії компенсації шкоди, заподіяної внаслідок агресії росії.

Українські Національні Новини

Політика