vid-sogodni-dostup-vidviduvachiv-do-nizhnoyi-lavri-obmezheniy

Відсьогодні доступ відвідувачів до Нижньої лаври обмежений

 • 506635 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Відсьогодні доступ відвідувачів до Нижньої лаври обмежено. Перебувати на території Києво-Печерського монастиря дозволено щоденно з 9:00 до 18:00, пише УНН з посиланням на сайт Національного заповідника.

Цитата

"У зв’язку із перешкоджанням роботі комісії Заповідника з опечатування вивільнених корпусів на території Нижньої лаври, з 5.07.2023 внесено зміни до перепускного режиму: вхід/вихід через ворота з вулиці Лаврська, 11 (корпус 111) дозволено з 9:00 до 18:00 щоденно", - йдеться на сайті Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

"Звертаємо вашу увагу на те, що «нижній» вхід до обителі поруч із храмом на честь Пресвятої Богородиці «Живоносне Джерело» буде із зазначеної дати постійно зачинений", - додається на сайті монастиря.

Доповнення

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" 4 липня планував перевірити та опечатати вивільнені корпуси Нижньої лаври, які не залучені в релігійній діяльності монастиря. Коли комісія у складі 5 осіб співробітників заповідника прийшла для того, щоб оглянути і опечатати приміщення, яке не використовується, їм почали перешкоджати, повідомив в.о. генерального директора національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" Максим Остапенко. Комісія написала заяву до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруська православна церква запропонувала "виселеним" ченцям із Лаври переїжджати до них

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі