ukenru
vid-pochatku-roku-na-donechchini-viluchili-blizko-1240-boyovikh-granat

Від початку року на Донеччині вилучили близько 1240 бойових гранат

 • 12780 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Від початку року поліцейські Донеччини вилучили 1239 бойових гранат. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Донецької області.

“З початку року поліцейські Донеччини вилучили понад 1200 бойових гранат. Крім того, з нелегального обігу вилучено 58 одиниць вогнепальної зброї та більше 147 кг вибухових речовин”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліція продовжує вилучати нелегальну зброю у громадян та викриває замасковані схованки. Мета цих заходів - обеззброїти злочинний світ, запобігти нещасним випадкам та врятувати життя людей.

“Протягом дев’яти місяців поліцейські вилучили 83 гранатомети, 12 автоматів, 13 пістолетів, 18 карабінів і гвинтівок, 12 одиниць атипової зброї, а також 89 тис. патронів. Більше не вибухнуть 1239 гранат і 70 вибухових пристроїв”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що працівники карного розшуку Донеччини також проводять цілеспрямовані заходи щодо протидії торгівлі зброєю.

“Наймасштабнішою операцією стало викриття злочинної організації торговців порохом, які діяли у восьми областях України. Загалом з початку року розшуковці викрили на реалізації зброї 14 осіб. Поліція відкрила 213 кримінальних проваджень за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами”, - повідомили у відділі комунікації.

Зазначається, що зокрема жителя Мирнограда притягнули до кримінальної відповідальності за зберігання збройового арсеналу. Оперативники вилучили сім одиниць стрілецької зброї, зокрема автоматичної, три гранати, сім шабель та набої. Окрім того, житель Дружківки закопав 7 гранат на городі, але поліція знайшла схованку.

“Власників схронів, які зазвичай виявляють у покинутих будівлях, гаражах, лісосмугах, встановити важко. Частина з них залишилася від диверсантів, які планували вчиняти злочини. У червні поліція спільно з СБУ вилучила схрон із засобами ураження, який у 2014 році облаштував в Бахмуті учасник незаконного збройного формування. Наразі він переховується в тимчасово окупованому Донецьку. Крім того, поліцейські запобігають витоку нелегальної зброї з Донеччини до інших регіонів. Авдіївські правоохоронці завадили пересиланню двох гранат і 800 г тротилу до Дніпропетровської області. Боєприпаси зловмисник замаскував серед круп: рису і гречки”, - додали у відділі комунікації.

Покарання за незаконне поводження зі зброєю становить від 3 до 7 років позбавлення волі. Закон надає можливість звільнення від відповідальності - у випадку добровільної здачі зброї, боєприпасів або вибухівки, що зберігалися незаконно.

Нагадаємо, до судів за місяць намагалися пронести майже 8 тис. заборонених предметів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП