vid-pochatku-povnomasshtabnoho-vtorhnennia-rosiiany-465-raziv-zastosovuvaly-v-ukraini-khimichnu-zbroiu

Від початку повномасштабного вторгнення росіяни 465 разів застосовували в Україні хімічну зброю

 • 25397 переглядiв

Російські війська здійснили 465 хімічних атак в Україні, включаючи нещодавній удар із застосуванням невідомих газових гранат.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські окупаційні війська здійснили вже 465 хімічних атак. Про це з посиланням на службу зв`язків з громадськістю Командування Сил підтримки Збройних сил України, передає УНН.

Деталі 

Сили оборони зафіксували 465 фактів застосування Російською Федерацією боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. З них лише за грудень поточного року - 81 випадок.

При цьому динаміка застосування зростає. Так, всього за один день 19 грудня росія здійснила 8 атак із використанням хімічних речовин

- наголошують військові.

У Генштабі пояснили, що найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР та ручна газова граната Дрофа-ПМ, які скидає з БПЛА. Проте застосовуються і саморобні вибухові пристрої, споряджені речовинами подразнювальної дії.

А також здійснюються артилерійські обстріли із вмістом хімічно небезпечних речовин.

Також 14 грудня 2023 виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з вмістом невідомої хімічної речовини.

Доповнення 

Зазначається, що 28 випадків застосування небезпечних хімічних речовин було задокументовано і направлено для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки зі складу військових частин Командування Сил підтримки спільно зі Службою безпеки України.

Нагадаємо

Влітку цього року командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомляв, що в районі Новоданилівки росіяни завдали ударів з РСЗВ боєприпасами, які містять хімічну речовину.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Помер колишній голова Бундестагу Вольфганг Шойбле

     • 116210 переглядiв

    У Мелітополі пролунав вибух - мер

     • 50636 переглядiв

    На Івано-Франківщині горіли 40 квадратних метрів мазуту

     • 42939 переглядiв

    Від уряду скоро очікують стратегію доходів. Це маяк МВФ

     • 40359 переглядiв