ukenru
vid-novogo-spadkoyemtsya-v-saudivskiy-araviyi-chekayut-zmin

Від нового спадкоємця в Саудівській Аравії чекають змін

 • 11849 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Від назначеного спадкоємця престолу в Саудівській Аравії Мухаммеда ібн Салмана чекають капітального реформування нафтової економіки, про це повідомив Reuters, передає УНН.

Незважаючи на 31 річну владу короля, королівство прагне до капітального реформування нафтової економіки стискаючись у протистоянні з регіональним суперниками.

Призначення на престол Мухаммеда ібн Салмана може зробити саудівську політику більш надійною та дасть змогу протистояти проти ворога Ірану та інших супротивників Перської затоки, таких як Катар.

Такий поворот говорить як про мінімальні зміни в політиці з виробництва нафти, так й може призвести до більш агресивних зовнішньополітичних кроків спадкоємця.

Рішення короля про призначення свого сина спадкоємцем підтримали 31 із 34 членів Ради, до складу якого увійшли старші члени правлячої родини.

Аналітики підкреслили, що така зміна щодо правонаступництва дасть змогу Мухаммеду ібн Салману швидше рухатись із його планом знизити залежність королівства від нафти, що включає часткову приватизацію державної нафтової компанії Aramco.

Нагадаємо, король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд призначив свого сина, міністра оборони країни Мухаммеда ібн Салмана новим спадкоємцем престолу

Українські Національні Новини

Новини Світу