ukenru
vid-lutsenka-vimagayut-vtrutitis-u-spravu-zi-strilyaninoyu-voloshina-v-uzhgorodi

Від Луценка вимагають втрутитись у справу зі стріляниною Волошина в Ужгороді

 • 10248 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Депутат Ужгородської міської ради Роман Богуславський та помічник депутата, громадський активіст Євген Рахімов звернулися до Генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням втрутитися у справу про стрілянину депутата Ужгородської міськради Івана Волошина. Текст відповідного звернення опублікував Рахімов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Зазначимо, що обидва підписанти офіційно визнані потерпілими у кримінальному провадженні № 12016070030001716 від 18 травня 2016 року.

Тоді депутат Ужгородської міської ради Іван Волошин вчинив резонансні хуліганські дії, внаслідок яких одна особа отримала вогнепальні поранення, а іншій було заподіяно умисних тілесних ушкоджень. Це сталося на території пам'ятки архітектури місцевого значення "Корона".

Підписанти звернення нагадали, що під час призначення Володимира Гаврилюка прокурором Закарпатської області, у присутності громадськості Луценко особисто дав завдання новому очільнику прокуратури області до вересня 2016 року довести розслідування справи до кінця.

Натомість, за даними авторів звернення, жодних заходів з метою активізації розслідування справи вжито не було.

"На даний момент, навіть із урахуванням запізнення у 26 місяців, провадження у справі не закінчене і до суду воно не скероване. Більше того, з часу привселюдного оголошення Вами вищезазначеної вказівки і призначення кінцевого терміну її виконання, в провадженні щодо описаних вище подій на території архітектурної пам'ятки "Корона" не було проведено жодних слідчих дій, а наше клопотання як сторони потерпілих щодо обов'язкового їх проведення було проігнороване й надалі ігнорується посадовими особами прокуратури", - звернулися Рахімов та Богуславський до Луценка.

Автори звернення закликали Генпрокурора розглянути питання відповідності займаній посаді прокурора Закарпатської області Гаврилюка. Також, вони попросили Луценка створити комісію та провести перевірку викладених фактів, а за результатами перевірки притягнути винних до відповідальності.

Зауважимо, що Ужгородський міжрайонний суд прийняв рішення накласти арешт на будівлю "Корони" в Ужгороді.

Нагадаємо, як писав УНН, у НАЗК зацікавилися мільйонними статками Івана Волошина, запідозривши останнього у незаконному збагаченні. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП