vid-20-do-50-tisyach-ukrayintsiv-vtratili-odnu-abo-kilka-kintsivok-z-pochatku-povnomasshtabnoyi-rosiyskoyi-viyni-wsj

Від 20 до 50 тисяч українців втратили одну або кілька кінцівок з початку повномасштабної російської війни - WSJ

 • 359419 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Від початку повномасштабної російської військової агресії кількість українців, які залишилися без однієї або кількох кінцівок, сягнула 20-50 тисяч, що можна порівняти з масштабами ампутацій під час Першої світової війни. Про повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на дані протезних компаній, лікарів і благодійних організацій, пише УНН.

Деталі

Згідно з даними благодійної організації Houp Foundation, під час війни серйозні поранення дістали 200 тисяч людей, а ампутації потребують близько 10%.

Реальна ж кількість травмованих може бути ще вищою, оскільки протезування займає багато часу. Після поранення деяким людям кінцівки не ампутують тижнями або місяцями.

The Wall Street Journal також вказує, що протези коштують недешево, деякі з них сягають 50 000 євро. У той же час, українська влада виплачує пораненим до 20 000 євро. Цивільним особам, які отримали поранення, важко дозволити собі лікування, зазначають журналісти.

Видання нагадує, що під час Першої світової війни 41 000 британців і 67 000 німців потребували ампутації кінцівок.

Доповнення

Станом на 1 червня через війну в Україні у 31 дитини було ампутовано кінцівки. Про це повідомляв перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У небі над Україною вночі знищили 23 "шахеди"

     • 227923 переглядiв

    росіяни з артилерії обстріляли дві громади Миколаївщини

     • 214376 переглядiв