ukenru
vibukhivka-na-mistsi-teraktu-u-kiyevi-mala-vagu-400-600-gr-v-trotilovomu-ekvivalenti-prokuratura

Вибухівка на місці теракту у Києві мала вагу 400-600 гр в тротиловому еквіваленті - прокуратура

 • 9148 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Вибуховий пристрій, від спрацювання якого вчора ввечері постраждав народний депутат Ігор Мосійчук, був саморобним, мав спрямовану осколкову дію і вагу приблизно 400-60 гр вибухівки в тротиловому еквіваленті. Про це сьогодні на брифінгу начальник ГУСБУ в м.Києві та Київській області Сергій Семочко та прокурор м.Києва Роман Говда, передає УНН.

"Вибух стався внаслідок приведення в дію саморобного вибухового пристрою спрямованої дії, який був закладений невстановленими слідством особам приблизно, о 21.50", - сказав С.Семочко.

За його словами, в результаті спрацювання вибухівки, крім знищеного мопеда, пошкоджено припаркований автомобіль, найближчого до епіцентру вибуху. Для дослідження з місця події експерти-вибухотехники вилучили мопед і автомобіль "Хюндай Акцент", а також відеозаписи з камер спостереження, які знаходилися неподалік від місця пригоди.

У свою чергу Р.Говда додав: "Еквівалент вибухового пристрою, за попередніми даними, складав приблизно 400-600 грамів в тротилу".

Водночас прокурор повідомив, що в вибуховий пристрій був споряджений 7-мм кульками, як вражаючі елементи. Певна їх кількість вилучена з місця події, а також із тіл поранених.

Нагадаємо, раніше у СБУ повідомили УНН, що внаслідок теракту у Києві загинули двоє людей.

Першим загиблим став охоронець депутата, 30-ти річний працівник поліції полку особливого призначення, загинув від отриманих поранень. Другий - перехожий, який, за словами нардепа О.Ляшка, був капітаном поліції.

Нагадаємо, 25 жовтня у Києві на нардепа І.Мосійчука скоїли замах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП