ukenru
vibukhi-u-lvovi-lyudey-ryatuvav-zakhisnik-avdiyivki

Вибухи у Львові: людей рятував захисник Авдіївки

 • 31796 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У суботу, 22 грудня, у центрі Львова на Новорічному ярмарку, раптово спалахнула одна із дерев’яних яток. На місце події було викликано декілька карет швидкої медичної допомоги та працівників ДСНС. До їх приїзду, на допомогу постраждалим кинувся звичайний перехожий - 24-річний старший солдат ЗСУ Андрій Алямський. Про це розповідає прес-служба Міноборони України, передає УНН.

"Перехожі повідомили, що неподалік місця події є потерпілі. До них підбіг юнак у військовій формі та почав надавати першу домедичну допомогу до приїзду медиків, розмовляти з потерпілими, жартувати, щоб не втрачали свідомість. По прибуттю медиків усіх потерпілих було госпіталізовано до клінічної лікарні з опіками різного ступеня", - розповіли в Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалих від вибуху в центрі Львова прооперують

У відомстві повідомили, що героєм у військовому однострої виявився 24-річний військовослужбовець військової служби за контрактом старший солдат Андрій Алямський, уродженець Миколаївської області, який з квітня 2015 року проходить службу в Збройних Силах України.

Так, зазначили у міністерстві, впродовж двох років Андрій проходив службу в одному з піхотних підрозділів, брав участь у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, його військова частина захищала підступи до міста Авдіївка. В піхоті старший солдат виконував обов’язки військового парамедика та чи не щодня мав справи із кульовими пораненнями, мінно-вибуховими травмами, опіками тощо. Тому не розгубився, коли побачив постраждалих від вогню цивільних та кинувся надавати допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після пожежі у Львові закрили всі різдвяні ярмарки

"Знання першої домедичної допомоги завжди можуть врятувати чиєсь життя. Тож якщо ви бачите, що комусь необхідна така допомога, то ніколи не проходьте повз", - цитує Міноборони слова молодого воїна.

Повідомляється, що зараз Андрій проходить службу на Львівщині у складі артилерійської навчальної частини 184 Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Нагадаємо, у суботу на Різдвяному ярмарку у центрі Львова загорілася хатинка і стався вибух.

Як повідомляв УНН, внаслідок пожежі постраждало четверо людей. Їм були призначені операції.

Українські Національні Новини

Суспільство