ukenru
vibukh-u-stolichniy-bagatopoverkhivtsi-dsns-poperedzhaye-pro-shakhrayiv-yaki-zbirayut-groshi-na-dopomogu

Вибух у столичній багатоповерхівці: ДСНС попереджає про шахраїв, які "збирають" гроші на допомогу

 • 8586 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають, що шахраї "збирають" гроші на допомогу постраждалим внаслідок вибуху у багатоповерхівці на Позняках у місті Києві. Про це на свій сторінці у Facebook написала прессекретар ГУ ДСНС України у місті Києві Світлана Водолага, передає УНН.

"На жаль, у наш час трапляються випадки, коли на людському горі наживаються інші...Наші психологи працюють на місці вибуху у житловому будинку по вул. С.Крушильницкої, 1/5, постійно надають психологічну допомогу постраждалим, в тому числі і дівчинці Анастасії, яка втратила у цій трагедії свою родину...Так ось, у соціальних мережах, час від часу, почали з'являтися пости з номерами карток для збору коштів для допомоги Насті…Анастасія не знає ту, хто збирає для неї кошти...Сподіваюсь, адже хочеться вірити у найкраще, що це дійсно, "збір для Насті", - написала Водолага.

Так, за її словами, для тих, хто вирішить використати трагедію Анастасії для власної наживи, у ДСНС є номери всіх карток тих, хто дійсно допомогає дівчинці.

Як Водолага розповіла у коментарі кореспонденту УНН, така ситуація трапляється не вперше.

"Заяву до поліції вона (постраждала Анастасія - ред.) не подавала, з нею спілкуються наші психологи, така ситуація сталася. З такими фейками ми стикалися, коли були пожежі у Чорнобилі, коли використовували фотографію співробітниці з Одеської області, а на сторінці у неї було написано, що вона працює секретарем у ГУ ДСНС України у місті Києві і вона "збирала" гроші на лікування тварин, які постраждали внаслідок пожеж у Чорнобильській зоні. Ми писали, що це пост фейковий. Другий раз стикаємося з такою ситуацією", - додала вона.

Нагадаємо, у Києві завершено пошуково-рятувальні роботи на місці вибуху у багатоповерховому житловому будинку в Дарницькому районі, подальше планування та розбір зруйнованого під’їзду будуть організовані Київською міською державною адміністрацією. 

Як раніше повідомлялося в УНН, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі по вул. Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух. Попередньо - газоповітряної суміші без послідуючого горіння.

Українські Національні Новини

Суспільство