ukenru
vibukh-u-gorlivtsi-u-smm-obsye-rozpovili-podrobitsi

Вибух у Горлівці: у СММ ОБСЄ розповіли подробиці

 • 14194 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ уточнювала інформацію про вибух в окупованій Горлівці, через який загинули та постраждали діти. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

"За словами лікаря медичного закладу в Горлівці, 29 вересня до них доправили 10-річного хлопчика з осколковими пораненнями (подряпинами) на обличчі та животі", – йдеться у звіті.

Зазначено, що на думку дідуся постраждалого, який також був у лікарні, хлопчик отримав поранення внаслідок вибуху міни або спрацювання іншого вибухового пристрою, коли той перебував біля залізничної станції в Горлівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СК РФ порушив справу щодо загибелі дітей внаслідок вибуху в Горлівці

"Лікар, дідусь і член збройних формувань у Горлівці окремо розповіли спостерігачам, що внаслідок вищезгаданого інциденту загинули ще 3 дітей (як повідомлялося, віком 12, 13 і 14 років)", – уточнили у СММ.

Нагадаємо, вибух, внаслідок якого загинули та постраждали діти, прогримів у Горлівці, у лісопосадці, в районі "нульового" блокпосту. Хлопчик, який вижив після вибуху, перебуває у середньо важкому стані. У нього осколкові поранення та опіки рук.

За словами представника омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павла Лисянського, трагедія сталася через невиконання бойовиками "ДНР" Мінських домовленостей щодо розмінування території.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП