ukenru
vibori-v-italiyi-zyavilisya-rezultati-ekzit-poliv

Вибори в Італії: з'явилися результати екзит-полів

 • 254068 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Вчора, 25 вересня, в Італії відбулися дострокові парламентські вибори. За даними екзит-полів, права коаліція на чолі з партією "Брати Італії" Джорджією Мелоні набрала 43-47% голосів виборців. Про це інформує УНН з посиланням на Politico.

Деталі

Так, новим прем'єр-міністром може стати лідерка партії "Брати Італії" Джорджія Мелоні. Таким чином вона буде першою жінкою-главою уряду в історії країни. Результати екзит-полу показали, що "Брати Італії" набрали 23-27%, а їхні союзники - партії "Ліга" та "Вперед, Італія" - 9,5-13,5% і 6-8%, відповідно.

За даними опитування, проведеного соціологічним агентством SWG для телебачення La7, права коаліція в цілому отримає 43-47% голосів.

Цитата

"Якщо екзит-поли підтвердяться, то праві візьмуть контроль у критичний момент для економіки Італії та Європи, коли війна росії проти України спричинить інфляцію та випробує межі єдності Заходу проти москви", - зазначає Politico.

Доповнення 

Дострокові вибори відбулися після того, як президент Італії Серджо Маттарелла розпустив парламент у липні і призначив дострокові вибори на 25 вересня, що ознаменувало кінець уряду на чолі з прем'єр-міністром Маріо Драгі.

Українські Національні Новини

Політика