ukenru
vibori-2020-vidkrito-vzhe-80-provadzhen-cherez-porushennya-viborchogo-protsesu

Вибори-2020: відкрито вже 80 проваджень через порушення виборчого процесу

 • 11780 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. За останню добу поліцейські відкрили сім кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу, загалом з 5 вересня - дня старту цього процесу - їх уже 80. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

"Упродовж доби до ЄРДР внесено відомості щодо 7 кримінальних правопорушень. Усього до ЄРДР внесено відомості щодо 80 кримінальних правопорушень: 44 - пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 36 – пов’язані з виборчим процесом. Також складено 39 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом", - йдеться у повідомленні.

Загалом же впродовж доби до поліції надійшло 90 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства. Найбільше повідомлень зафіксовано у Закарпатській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській областях - 9, Донецькій та Київській областях - 8, у Харківській області - 7, у місті Києві - 6.

Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 712 повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом.

Нагадаємо, публічний порядок та безпеку під час місцевих виборів забезпечуватимуть майже 136 тис. правоохоронців. Будуть залучені всі підрозділи МВС та авіація.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП