ukenru
vibori-2019-v-obsye-ne-znayut-skilki-sposterigachiv-napravlyat-na-drugiy-tur

Вибори-2019: в ОБСЄ не знають, скільки спостерігачів направлять на другий тур

 • 14605 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ поки не отримало від країн-учасниць організації остаточної кількості кандидатів зі спостереження за другим туром виборів в Україні. Про це розповів у коментарі кореспонденту УНН прес-секретар БДІПЛ ОБСЄ Томас Раймер.

"Наша місія залишається в Україні і працює там, так що наша основна команда і довгострокові спостерігачі все ще на місці", - сказав Раймер.

У той же час він заявив, що не впевнений, чи будуть спостерігати за виборами в другому турі ті ж 630 короткострокових спостерігачів, що і за першим туром.

"Як я розумію, ми очікуємо від держав-учасниць ОБСЄ прийняття короткострокових спостерігачів для другого туру. Я не думаю, що крайній термін для цього вже настав, тому мені не відомо остаточне їх число, я не впевнений, скільки їх буде", - зазначив прес-секретар БДІПЛ.

Він так само повідомив, що не впевнений, яким буде процес акредитації спостерігачів.

"Всі заявки на акредитацію надходять до Центральної виборчої комісії, тому вони будуть відповідати за акредитацію спостерігачів", - додав він.

Як передавав УНН, за словами помічника голови Держприкордонслужби Олега Слободяна, більшість іноземних спостерігачів і журналістів покинули нашу країну ще 2 квітня.

Українські Національні Новини

Політика