ukenru
vi-naydorozhche-scho-v-nas-ye-zelenskiy-zvernuvsya-do-zakhisnikiv-i-zakhisnits-ukrayini

Ви - найдорожче, що в нас є: Зеленський звернувся до захисників і захисниць України

 • 188186 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні привітав українців із Днем захисників і захисниць України, пише УНН.

Цитата

«14 жовтня ми відзначаємо День захисників і захисниць України. Це день тих, хто бореться. Це день того, за що ми боремося. Це день того, яку перемогу ми здобудемо. Століття тому Україна шанувала цей день. І століття після нас шануватиме», - заявив Зеленський у своєму зверненні.

Деталі

Відеоролик для привітання Глава держави записав на схилах Витачева – де «був один із найдревніших форпостів Русі-України».

На думку Глави держави, це місце – свідок більш ніж тисячоліття історії України та її важливого уроку.

«Були різні періоди, різні загрози. Але Україна вистояла. Причина одна – це наші захисники й захисниці. Це наш народ, який б’ється за своє право на життя. На Русі. На Січі. У часи національно-визвольних змагань. Проти нацистської окупації. І проти рашистів. Цей нинішній ворог у своєму злі об’єднує, здається, усіх ворогів нашої державності, які були. І перемогою над цим ворогом ми відповімо всім ворогам, які посягали на Україну, на тих, хто жив, хто живе і хто житиме на нашій землі. Це буде перемога всього нашого народу», - наголосив Зеленський.

Так, це буде перемога Збройних сил України, Сухопутних військ України, піхоти, танкістів, ракетних військ і артилерії, перемога Повітряних сил, зенітників, операторів дронів, Військово-морських сил, морських піхотинців, Десантно-штурмових військ, розвідки, Сил спеціальних операцій, Служби безпеки України, прикордонників, Національної гвардії, Національної поліції, тероборони, зв’язківців, нагадав Президент. Тих героїв, які зараз у російському полоні. Тих, кому найскладніше, вказав Глава держави.

Він згадав також про дипломатів, волонтерів, журналістів, транспортників, енергетиків, будівельників, медиків, рятувальників, саперів, вчителів, державних службовців, місцеве самоврядування, фермерів, промисловців та інших українців, що наближають перемогу.

«Світ з нами. Найбільше, ніж будь-коли в нашій історії. Зокрема й це робить нас найсильнішими, ніж будь-коли в нашій історії. Але так само, як і будь-коли у нашій історії, майбутнє залежить від конкретних людей. Від тих, хто прямо зараз в окопах і на бойових постах. Сини, брати й батьки. Дочки, сестри й матері. Українці й українки, яким я зараз хочу сказати головні слова. Ви – найдорожче, що в нас є. Кожен і кожна», - підкреслив Президент.

«Проти вас – рашистські танки, «зеки» й найманці. Мародери, ґвалтівники й ті, хто збожеволів від пропаганди. Тисячі людей, чиє життя не вартує нічого для їхньої держави. Їх кидають в атаки, у них за спинами – «заградотряди», їх не рахують і навіть не забирають, коли вони гинуть. Вони не знають, заради чого їм жити, а тому так ницо втрачають дане їм Богом життя. За тобою ж, Український Воїне, – мільйони людей, які точно знають, заради чого живуть. З тобою, Воїне, в окопі – вся наша держава, усе, що в нас є і таке дороге для нас. З тобою – майбутнє дітей. Золото перемог наших спортсменів. Наша поезія, мистецтво, наука. З тобою – Софія і Палац Потоцьких. Наша Хортиця й наша Лавра. Поруч із тобою – наша Сотня Небесна. І повага наша, наша віра й наша любов. Бо держава наша – то є матір для всіх захисників і захисниць», - додав Глава держави.

Нагадаємо

Сьогодні, 14 жовтня, одночасно зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва відзначається День захисників та захисниць України.

Українські Національні Новини

Політика